Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Χωρίς μέτρα ασφαλείας λειτουργεί το χιονοδρομικό Μετσόβου

Η τραγωδία με τον θάνατο του 23χρονου σκιέρ από την Κυψέλη Άρτας στην «μαύρη» πίστα του χιονοδρομικού κέντρου του Μετσόβου, θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αν οι υπεύθυνοι είχαν φροντίσει να υπάρχουν μέτρα προστασίας
για τους ερασιτέχνες χιονοδρόμους. Όμως, η έρευνα που ακολούθησε τον χαμό του νεαρού, έδειξε ότι δεν υπήρχαν ούτε τα στοιχειώδη!

Στις πίστες του χιονοδρομικού δεν είχε τοποθετηθεί ούτε το προστατευτικό δίχτυ, που προβλέπεται για να εμποδίζει έναν σκιέρ να καταλήξει εκτός πίστας στην περίπτωση που θα πέσει ή δεν θα μπορεί να ελέγξει την ταχύτητά του! Μάρτυρες του τραγικού περιστατικού βεβαίωσαν ότι ο γιατρός που κλήθηκε να εξετάσει τον άτυχο νέο, ήρθε με πολιτικά και χωρίς τον απαραίτητο εξοπλισμό, με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος ώσπου να βρεθεί κοντά στον χτυπημένο σκιέρ!

Το χιονοδρομικό κέντρο είχε λειτουργήσει ελάχιστα τα τελευταία χρόνια και είχε σχεδόν εγκαταλειφθεί, με αποτέλεσμα τώρα να λειτουργεί χωρίς πιστοποίηση και με μόνο έναν τυπικό έλεγχο από τον ΕΟΤ στην αρχή της περιόδου! Οι αρχές
που εξετάζουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες βρήκε τον θάνατο ο 23χρονος, αναζητούν τις ευθύνες μεταξύ του δήμου Μετσόβου και της εταιρίας λαϊκής βάσης που διαχειρίζεται το χιονοδρομικό, στην οποία βασικός μέτοχος είναι πάλι ο δήμος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου