Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

«Απαντήστε κ Καχριμάνη»










Επιμένοντας στα ζητήματα της διαφάνειας στη δημόσια ζωή, η παράταξη «άπειρος τόπος» επανέφερε μια σειρά ερωτημάτων που έχει θέσει για το νομάρχη Ιωαννίνων και υποψήφιο περιφερειάρχη Αλέκο Καχριμάνη. Ερωτήματα που τέθηκαν προ 8 ημερών και παρέμεναν αναπάντητα.
Ερωτήματα που σχετίζονται με το εάν υπάρχουν ατομικά εισοδήματα κατά την περίοδο της θητείας του κ. Καχριμάνη δηλαδή με το εάν καταπατήθηκε ο νόμος του επαγγελματικού ασυμβίβαστου που υπάρχει για τους νομάρχες και ερωτήματα που σχετίζονται με τις αποκαλύψεις περί νομιμότητας πράξεων που αφορούν οικογενειακές επιχειρήσεις.
Μετά από τόσες μέρες σιωπής, αυτή τη φορά ο κ. Καχριμάνης αντέδρασε: με ανακοίνωση του ενημέρωσε τους ερωτώντες και τους πολίτες ότι θα απαντήσει όταν και όποτε το θελήσει ο ίδιος. «Αρνείται ή αδυνατεί να απαντήσει», ήταν το σχόλιο από την πλευρά της παράταξης «Άπειρος Τόπος»
Ας δούμε αναλυτικά τον «διάλογο» που υπήρξε μέσω των δηλώσεων και των ανακοινώσεων:

«ΑΠΕΙΡΟΣ ΤΟΠΟΣ »
Η παράταξή μας έχει θέσει δημόσια εδώ και δυο εβδομάδες μια σειρά ερωτημάτων προς τον κ. Καχριμάνη, ως Νομάρχη Ιωαννίνων.
Περιμέναμε ως παράταξη δημόσιες απαντήσεις, όπως άλλωστε και όλοι οι πολίτες του Νομού μας και της Περιφέρειας.
Μέχρι και σήμερα απέφυγε να απαντήσει, φανερώνοντας με τον τρόπο αυτό την αδυναμία του, αλλά και το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει.
Τα ερωτήματά μας παραμένουν και θα παραμένουν για όσο διάστημα δεν απαντώνται.
--- Υπάρχουν εισοδήματα του κ. Καχριμάνη από την ταυτόχρονη άσκηση επαγγελματικής δραστηριότητας κατά το διάστημα που είναι Νομάρχης; Υπάρχουν τιμολόγια παροχής τέτοιων υπηρεσιών σε ιδρύματα και αλλού; Ο νομός είναι σαφής, δεν επιτρέπεται! Καλούμε το επιμελητήριο και τα αρμόδια όργανα να πάρουν θέση.
---Για το σάλο που δημιουργήθηκε από τις αποκαλύψεις για τη νομιμότητα πράξεων και αποφάσεων όσον αφορά στο διατηρητέο κτίριο της οικογένειάς του στην οδό Τοσίτσα, γιατί σιωπά; Δεν έχει πει ούτε λέξη.

Αδιαπραγμάτευτη θέση της παράταξής μας ήταν και είναι η διαφάνεια σε όλους τους τομείς της πολιτικής μας ζωής, ιδιαίτερα για τα πρόσωπα που καλούνται να την υπηρετήσουν.
Γι αυτό δηλώνουμε την ικανοποίησή μας που ο υποψήφιος περιφερειάρχης του συνδυασμού «Ήπειρος, Τόπος να ζεις» κ. Βαγγέλης Αργύρης έδωσε στη δημοσιότητα το «πόθεν έσχες» των προσωπικών περιουσιακών του στοιχείων και της οικογένειάς του. Τη θεωρούμε πράξη ευθύνης με την οποία μπορεί να οικοδομηθεί μία νέα σχέση εμπιστοσύνης με την κοινωνία και τους πολίτες.
Περιμέναμε και από τον κ. Καχριμάνη να πράξει το ίδιο. Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν το έκανε. Τον καλούμε λοιπόν να δώσει στη δημοσιότητα το «πόθεν έσχες» με τα σημερινά περιουσιακά στοιχεία του ίδιου και της οικογένειάς του, καθώς και τα αντίστοιχα στοιχεία της χρόνιας που εκλέχθηκε για πρώτη φορά νομάρχης Ιωαννίνων.

Ανακοίνωση Νομάρχη για «πόθεν έσχες»
Η επανάληψη των ίδιων, έωλων, επιχειρημάτων και ερωτημάτων, γύρω από το πόθεν έσχες του Νομάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, αφενός μεν αποδεικνύει την έλλειψη επιχειρημάτων από τους καταγγέλλοντες και αφετέρου, την πρόθεση καλλιέργειας κλίματος λασπολογίας με εμφανείς πολιτικές σκοπιμότητες.
Θυμίζουμε ότι ο κ. Αλ. Καχριμάνης, στις 4 Αυγούστου 2010, σε συνέντευξη Τύπου, κάλεσε όποιον επιθυμεί (και δήθεν κόπτεται για τη διαφάνεια), να ζητήσει να ελέγξει όλα τα οικογενειακά και περιουσιακά του στοιχεία, δηλώνοντας ότι προς τούτο παράσχεται κάθε απαιτούμενη εξουσιοδότηση. Την ίδια μέρα κάλεσε και τους συνυποψήφιους του να κάνουν το ίδιο κάτι που ήδη έπραξε πριν λίγες ημέρες ο κ. Ευ. Αργύρης.
Οφείλουμε να επαναλάβουμε ότι ο Νομάρχης υποβάλλει κάθε χρόνο, προς έλεγχο το «πόθεν έσχες», με τα στοιχεία των φορολογικών του δηλώσεων, στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Έχει δε καταθέσει αναλυτικά τα περιουσιακά και οικονομικά του στοιχεία στον Εισαγγελέα Ιωαννίνων, επισυναπτόμενα σε μήνυση που υπέβαλε κατά των υπευθύνων πρωινής, καθημερινής εφημερίδας των Ιωαννίνων, η οποία τον συκοφαντούσε, και του «χρέωνε» ακόμα και την αγορά του ξενοδοχείου «ΙΛΙΟΝ», που ακόμη και σήμερα έχει αγγελία πώλησης.
Η δημοσιοποίηση του πόθεν έσχες, θα γίνει σε χρόνο που θα επιλέξει ο κ. Νομάρχης, και όχι όταν το επιθυμούν ορισμένοι, για τους δικούς τους λόγους.
«Καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται» και είναι βέβαιο ότι οι λασπολογούντες και συκοφαντούντες θα μείνουν εκτεθειμένοι, και για αυτό το ζήτημα και για πολλά άλλα, έναντι των πολιτών, αν και αυτό έπαψε πλέον να τους απασχολεί.
Καιρός είναι όμως να είναι να αφήσουν τις «λάσπες» και να μιλήσουν και για πολιτική, που είναι το ζητούμενο για τους κατοίκους του Νομού και της Ηπείρου γενικότερα.

Η απάντηση της παράταξης «Άπειρος Τόπος»
Όσον αφορά στην απάντηση του κ. Καχριμάνη, θα επισημάνουμε και πάλι ότι αρνείται ή αδυνατεί να απαντήσει.
Τον καλούμε εκ νέου, να δώσει στη δημοσιότητα το «πόθεν έσχες» με τα σημερινά περιουσιακά στοιχεία του ίδιου και της οικογένειάς του, καθώς και τα αντίστοιχα στοιχεία της χρόνιας που εκλέχθηκε για πρώτη φορά νομάρχης Ιωαννίνων.

Η διαφάνεια στην πολιτική ζωή του τόπου δεν έχει χρώμα και πρέπει να προφυλαχθεί από όλους μας.

epirusvoice

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου