Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Όνομα σήμα και … «απολογία» Καχριμάνη











Παρουσίασε αντιπεριφερειάρχες «απολογήθηκε» για την Τατιάνα Καλογιάννη και δεν δέχθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις.
«Αξιοβίωτη Ανάπτυξη Ηπείρου». Αυτό είναι το όνομα του συνδιασμού του υποψήφιου περιφερειάρχη Αλέκου Καχριμάνη, ο οποίος παρουσίασε σήμερα -μαζί με το όνομα και το έμβλημα- του συνδυασμού - και τους υποψήφιους αντιπεριφερειάρχες στους τέσσερις νομούς της Ηπείρου, καθώς και τη φιλοσοφία με την οποία διεκδικεί την περιφέρεια.
Το σήμα της παράταξης, απεικονίζει την Ήπειρο, περιτριγυρισμένη από τέσσερις κύκλους με διαφορετικά χρώματα, τα οποία -όπως είπε- συμβολίζουν την ενότητα που πρέπει να έχουν νομοί και πολίτες στην Αξιοβίωτη Ήπειρο.
Υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες είναι:
Στο Νομό Ιωαννίνων, η κ. Τατιάνα Καλογιάννη, πολιτικός μηχανικός
Στο Νομό Άρτας ο κ. Κώστας Παππάς τοπογράφος - μηχανικός:
Στο Νομό Πρέβεζας ο κ. Στράτος Ιωάννου, πολιτικός μηχανικός
Στο Νομό Θεσπρωτίας ο κ. Θωμάς Πιτούλης, αρχιτέκτων - μηχανικός
Ο κ. Καχριμάνης δεν δέχθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων λέγοντας ότι η συνάντηση αφορά μόνο την δική του παρουσίαση. «Όποιος θέλει να ρωτήσει να έρθει στο γραφείο μου», είπε.
Έτσι έμειναν αναπάντητα και σε εκκρεμότητα σημαντικά θέματα που τέθηκαν το τελευταίο διάστημα και κυρίως η πρόκληση να δώσει στη δημοσιότητα το πόθεν έσχες του, μιας και από τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης στη Νομαρχία Ιωαννίνων έχουν τεθεί - εδώ και μία εβδομάδα ερωτήματα που αφορούν τόσο το ενδεχόμενο να δήλωνε ατομικά εισοδήματα κατά τη διάρκεια της θητείας του ως νομάρχης παραβιάζοντας το νόμο περί ασυμβίβαστου, όσο και θέματα που αφορούν τις οικογενειακές επιχειρήσεις.
Ο υποψήφιος περιφερειάρχης μίλησε για το ξεκίνημα μιας «νικηφόρας πορείας» προς τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου.
«Οι δεσμοί των Ηπειρωτών από παλαιοτάτων χρόνων ήταν στενοί και αδιατάρακτοι και το μόνο που, ίσως, τους χώριζε, ήταν τα "σύνορα" των νομών», υπογράμμισε ο κ. Αλεξ. Καχριμάνης για να προσθέσει:
«Με τη νέα διοικητική μεταρρύθμιση, τον «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» και τη δημιουργία της Αιρετής Περιφέρειας, επέρχεται πλέον και η διοικητική ομογενοποίηση της Ηπείρου. Η μεταβατική περίοδος θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Η οικονομική κρίση, έχει ήδη επηρεάσει την Αυτοδιοίκηση, καθώς της στερεί σημαντικούς πόρους. Η ίδια κατάσταση θα συνεχιστεί, όπως όλα δείχνουν και στα επόμενα χρόνια. Αποδείξαμε στο παρελθόν, το επιβεβαιώνουμε και σήμερα ότι δεν φοβόμαστε τις δυσκολίες, δεν αποφεύγουμε τις προκλήσεις. Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τη μάχη για την Ήπειρο, να φτάσουμε την Περιφέρεια μας, στο επίπεδο που ονειρευόμαστε και που της αξίζει.».
Ο κ. Αλεξ. Καχριμάνης, ανέπτυξε σε γενικές γραμμές την πρόταση της παράταξής του, η οποία στηρίζεται στην «ΑΞΙΟΒΙΩΤΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ».
«Πρόκειται - τόνισε ακόμη - για την ανάπτυξη που λαμβάνει υπόψη τα στοιχεία της πραγματικότητας, τον ανθρώπινο παράγοντα και όχι μόνο τους αριθμούς.

Απολογητικός για την Τατιάνα Καλογιάννη
Ο κ. Καχριμάνης παρουσίασε και τους τέσσερις αντιπεριφερειάρχες και αφιέρωσε πολύ χρόνο στο όνομα της Τατιάνας Καλογιάννη, επιχειρώντας να απαντήσει στην κριτική περί διαιώνισης της οικογενειοκρατίας και τα βέλη που δέχτηκε και από πρόσωπα που ανήκουν στο δικό του πολιτικό χώρο. «Θλίβομαι για όσα λέγονται, θα πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι οι αξίες και οι ικανότητες δεν έχουν συγγένεια», είπε ο κ. Καχριμάνης.
«Θα σας πω μια μεγάλη κουβέντα- συνέχισε ο υπ. Περιφερειάρχη- τη θεωρώ πολύ ικανότερη κι από μένακαι το θεωρώ μεγάλη τιμή που την έχω δίπλα μου. Μόνο γι' αυτό τη φώναξα και για τίποτε άλλο»
Στην παρουσίαση μίλησαν και οι τέσσερεις υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες τονίζοντας ο καθένας από την πλευρά του ότι θεωρούν τιμή τη συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο.
Η κ. Καλογιάννη, τόνισε ότι δέχτηκε με ευχαρίστηση την πρόταση του κ. Καχριμάνη και υποσχέθηκε να δώσει ό, τι μπορεί για τον τόπο μας.
Ο κ. Παππάς, είπε «είμαστε αυτοδιοικητικοί και θα προσπαθήσουμε να δουλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για την Άρτα
Ο κ. Ιωάννου, είπε ότι για την απόφασή του να μετάσχει στις περιφερειακές εκλογές, τον επηρέασε η αγάπη και το πάθος που διέκρινε τον κ. Αλ. Καχριμάνη,
ενώ
ο κ. Πιτούλης σημείωσε πως «τον πήχη δεν τον βάζουμε ούτε ψηλά, ούτε χαμηλά. Τον βάζουμε ρεαλιστικά»,


epirusvoice.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου