Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Διόδια από σήμερα (Τρίτη) στην Εγνατία









Τέλος από σήμερα(Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου) η ελεύθερη διέλευση της Εγνατίας. Από τις 6 το πρωί ξεκίνησε η λειτουργία του Σταθμού Διοδίων της Εγνατίας Οδού στον Πολύμυλο Κοζάνης.
Το αντίτιμο των διοδίων είναι 2,80 ευρώ για τα ελαφρά οχήματα, 2,00 ευρώ για τα δίκυκλα και τρίκυκλα, 7,00 ευρώ για τα φορτηγά και τα λεωφορεία με 2 ή 3 άξονες και 10,00 ευρώ για τα φορτηγά και άλλα οχήματα με 4 ή περισσότερους άξονες.


Με τη λειτουργία του νέου σταθμού, γίνονται δύο οι σταθμοί διοδίων που συναντάμε στην Εγνατία, Πολύμυλος και Μάλγαρα.
Όσον αφορά στον υπόλοιπο αυτοκινητόδρομο, δηλαδή τα τμήματα από Θεσσαλονίκη έως Αλεξανδρούπολη και από Σιάτιστα έως Ηγουμενίτσα, από το 2011 η πληρωμή των διοδίων θα διενεργείται μέσω του συστήματος της βινιέτας. Οι διερχόμενοι, δηλαδή, οδηγοί, θα αγοράζουν ειδικά κουπόνια χρονοχρέωσης, είτε διαδικτυακά, είτε μέσω κινητού τηλεφώνου ή από σταθερά σημεία πώλησης.
Τόσο οι δύο σταθμοί των διοδίων, όσο και το σύστημα της βινιέτας θα βρίσκονται σε λειτουργία έως το 2013, οπότε θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία το ενιαίο διαλειτουργικό σύστημα διοδίων. Σημειώνεται ότι το σύστημα αυτό θα ισχύει για το σύνολο των ελληνικών αυτοκινητοδρόμων.
Οι παραβάτες θα ελέγχονται από ειδικούς δορυφορικούς καταγραφείς που θα εντοπίζουν τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου