Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Γιατί σιωπά ο κ. Καχριμάνης;










Δήλωνε ατομικά εισοδήματα κατά τη διάρκεια της θητείας του; Παραβίασε το νόμο του επαγγελματικού ασυμβίβαστου; Έχει εισπράξει αμοιβές για μελέτες όντας Νομάρχης; Για πόσα χρόνια;



Είναι τα ερωτήματα που έχουν τεθεί από την Παρασκευή το μεσημέρι για το Νομάρχης Ιωαννίνων και υποψήφιο περιφερειάρχη.






Ερωτήματα για τα οποία μιλούν πλέον οι πάντες στην Ήπειρο, πλην του άμεσα εμπλεκόμενου Αλέκου Καχριμάνη!!!


Οι πληροφορίες λένε πως ακόμα και στη συνάντηση που είχε ο κ. Καχριμάνης την Παρασκευή το βράδυ με την παράταξη του στη Νομαρχία και τους υποψηφίους του συνδυασμού του για την περιφέρεια, το θέμα αυτό, (όπως και το άλλο επίμαχο θέμα του ξενώνα) κυριαρχούσε στα «πηγαδάκια», ο φόβος για επικείμενες αποκαλύψεις ήταν διάχυτος, χωρίς κανείς να τολμά να το θέσει ευθέως ως ερώτημα στον ίδιο.


Αν και συμπληρώνονται σχεδόν τρία εικοσιτετράωρα από την ώρα που ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Μάκης Χατζηεφραιμίδης, έριξε την ... βόμβα, ο Νομάρχης επιμένει στη σιωπή του. Και μάλιστα την ώρα που το θέμα που τέθηκε ήταν μείζον, εξαιρετικά σοβαρό ηθικό, πολιτικό, νομικό!


Αρχικά δύσκολα μπορούσε να πιστέψει κανείς ότι μπορεί ο οποιοσδήποτε Νομάρχης να αδιαφορεί για το νόμο. Πως μπορεί κάποιος να έχει τέτοιο αίσθημα παντοδυναμίας και αλαζονείας ώστε να παραβιάζει τον πιο αυστηρό νόμο, αυτόν του επαγγελματικού ασυμβίβαστου, που οδηγεί σε έκπτωση από το αξίωμα του νομάρχη. Πόσο μάλλον όταν διεκδικεί αυτό του περιφερειάρχη...






Αυτό που όλοι ανέμεναν ήταν να απαντήσει την ίδια στιγμή ο κ. Καχριμάνης, να δώσει άμεσα στη δημοσιότητα το πόθεν έσχες και τα φορολογικά του στοιχεία που θα ... αποστόμωναν όποιον είχε αμφιβολίες. Αντί όλων αυτών εδώ και τρεις μέρες υπάρχει μια αμήχανη σιωπή από το Νομαρχιακό Μέγαρο.






Εντύπωση επίσης προκαλεί πως την ημέρα που ο κ. Χατζηεφραιμίδης έθεσε το θέμα του ασυμβίβαστου, αντί να υπάρξει απάντηση επ' αυτού, από το γραφείο του Νομάρχη εκδόθηκε μια ανακοίνωση για το εθνικό στάδιο και τα έργα που έγιναν σε αυτό, σε μια εμφανή προσπάθεια να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα.






Είναι προφανές ότι το μέγεθος της σπουδαιότητας του ζητήματος, επιβάλει να υπάρξουν έστω και καθυστερημένα απαντήσεις από τον κ. Καχριμάνη. Απαντήσεις που οφείλει στους πολίτες, αλλά και στους πολιτικούς φορείς που τον στηρίζουν, τη Νέα Δημοκρατία και το ΛΑΟΣ.


Άλλωστε οι πληροφορίες λένε πως το θέμα έχει φτάσει τη Ρηγίλλης, μαζί με αυτό του ξενώνα που παίρνει πανελλαδικές διαστάσεις μετά και το χθεσινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του Κυριακάτικου Έθνους και πως επικρατεί ήδη μεγάλη ανησυχία.


Αυτό που όλοι φοβούνται είναι μήπως αρχίσουν τις επόμενες ημέρες να εμφανίζονται στα μέσα ενημέρωσης στοιχεία που να αποδεικνύουν την επαγγελματική δραστηριότητα του κ. Καχριμάνη κατά τη διάρκεια της θητείας του.

epirusvoice

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου