Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Μοσχάρι γιουβέτσι με μετσοβίτικες χυλόπιτες

Παραδοσιακή συνταγή από το Μέτσοβο, με τις τοπικές χυλοπίτες, μαγειρεύεται μέσα σε πήλινο σκέυος και αποτελεί ένα πεντανόστιμο πιάτο. Στις χυλοπίτες μπορείτε να προσθέσετε και παραδοσιακό αλμυρό τυρί, από αυτά που αφθονούν στο Μέτσοβο και που το κάνει ακόμα πιο νόστιμο. Πήραμε τη συνταγή και σας τη φέραμε να την φτιάξετε κι εσείς!!!
Χρόνος προετοιμασίας: 45 λεπτά
Μερίδες: 6
Χρόνος ψησίματος: 60 λεπτά
Υλικά: 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας κομμένο σε μικρά κομμάτια
1 κούπα κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
λίγο πιπέρι
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
1 ποτηράκι του κρασιού κόκκινο κρασί
1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι,
ρίγανη και θυμάρι
1/2 κιλό χυλοπίτες
5 ποτήρια νερό
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το κρέας. Στη συνέχεια ’σβήνετε’ με το κρασί και προσθέτετε τις ντομάτες ανακατεύοντας καλά. Προσθέτετε 5 ποτήρια νερό, το μαϊντανό, το πιπέρι και το αλάτι.
Αφήνετε το φαγητό να βράσει μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Κατόπιν, προσθέτετε 1 λίτρο νερό και το βάζετε να πάρει μια βράση. Μετά το ρίχνετε σ’ ένα πήλινο σκεύος ή ένα ταψάκι προσθέτετε τις χυλοπίτες και από πάνω το κρέας. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 20-30 λεπτά περίπου.
Το φαγητό σερβίρεται ζεστό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου