Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Η Χορτόπιτα της Αντιγόνης












Η Αντιγόνη όπως ξαναείπαμε είναι μία μαγείρισσα μοναδική! Συνδυάζει την τέχνη και την εμπειρία με την αγάπη της γι αυτό που κάνει! Και το αποτέλεσμα είναι πάντα μοναδικό. Η Χορτόπιττά της είναι διάσημη. Πολλές φορές την έχουμε δοκιμάσει και άπειρες φορές την έχουμε νοσταλγήσει. Ζητήσαμε από την Αντιγόνη και μας έδωσε τη συνταγή. Για να την φτιάξετε κι εσείς και να την χαρείτε. Για να φέρετε στο τραπέζι σας κάτι από τα βουνά της Ευρυτανίας...

Υλικά που θα χρειαστείτε για το φύλλο:


700 γραμμάρια αλεύρι μαλακό1 αυγόλίγο αλάτιλίγο λάδιΝερό

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και αρχίζουμε να ζυμώνουμε, Προσθέτουμε τόσο νερό, όσο χρειάζεται ώστε η ζύμη να μην είναι νερουλή. Αφού τη ζυμώσουμε καλά, αφήνουμε ένα τέταρτο να ηρεμήσει η ζύμη. Τα κόβουμε μπαλάκια μικρά και στη συνέχεια το ανοίγουμε

Υλικά για την πίτα
8 Φύλλα για πίττα½ κιλό πράσο½ κιλό σπανάκιλίγο άνηθο1 ματσάκι σέσκουλα4 αυγά300 γραμμάρια φέτα200 γραμμάρια λάδιλίγο αλάτι

Εκτέλεση
Πλένουμε τα χόρτα και στη συνέχεια τα κόβουμε ψιλοκομμένα. Προσθέτουμε όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.Αλείφουμε το ταψί μας με λίγο λάδιΒάζουμε δύο φύλλα από κάτω και στη συνέχεια ένα φύλλο και γέμιση .στο τέλος προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και λίγο νερό.Στη συνέχεια την βάζουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου μία ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου