Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

Δεν ισχύουν οι νόμοι για τον κ. Καχριμάνη;























Μια βόμβα ... μεγατόνων που βάζει φωτιά στο πολιτικό σκηνικό έριξε ο Μάκης Χατζηεφραιμίδης καταγγέλλοντας ότι υπάρχουν πληροφορίες πως ο Νομάρχης Ιωαννίνων και υποψήφιος περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης, ασκούσε το επάγγελμα του Ηλεκτρολόγου Μηχανολόγου και μάλιστα δήλωνε εισοδήματα από αυτό κατά τη διάρκεια της θητείας του ως νομάρχης.







Το θέμα είναι άκρως σοβαρό και προκαλεί μεγάλη εντύπωση πως αν κι έχει περάσει ένα εικοσιτετράωρο από την καταγγελία ο κ. Καχριμάνης δεν έχει δώσει καμία απάντηση.


«Για τον Νομάρχη Ιωαννίνων δεν ισχύουν ούτε ηθικοί , ούτε νομικοί κανόνες;», αναρωτήθηκε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Νομαρχιακό Συμβούλιο κι αυτό γιατί ο νόμος ορίζει σαφέστατα πως για τους Νομάρχες ισχύει επαγγελματικό ασυμβίβαστο. Δεν μπορούν να ασκούν επάγγελμα κατά τη διάρκεια της θητείας τους, δεν μπορούν να δηλώνουν εισοδήματα από ατομικές επιχειρήσεις κι αν αυτό συμβεί τότε σημαίνει πως έχουν παραβιάσει το νόμο, κάτι που επιφέρει έκπτωση από το αξίωμα τους!!!


Παράλληλα ο κ. Χατζηεφραιμίδης αναφέρθηκε στο θέμα του περιβόητου ξενώνα της οικογένειας Καχριμάνη, αλλά και σε διάφορες οικογενειακές επιχειρήσεις, «δηλαδή επιχειρήσεις που γίνανε κατά κύρια λόγο τα τελευταία χρόνια με αγορές ακινήτων εκατομμυρίων και κατασκευών επίσης εκατομμυρίων και επίσης με επιδοτήσεις εκατομμυρίων», όπως είπε.


Ολόκληρη η δήλωση του Μάκη Χατζηεφραιμίδη αναφέρει:






Ότι κάναμε μέχρι τώρα ως νομαρχιακή παράταξη Άπειρος Τόπος, με συνέπεια θα συνεχίσουμε μέχρι το τέλος της προγραμματικής αυτής περιόδου.


Ο κώδικας νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων προβλέπει και μας επιβάλλει να ελέγχουμε τη Νομαρχιακή Αρχή. Αυτό και κάνουμε.


Εξάλλου και ο λαός του Ν.Ιωαννίνων απαιτεί από μας να αποκαλύπτουμε τη δράση της Νομαρχιακής Αρχής και να ελέγχουμε την πορεία της. Σήμερα επανερχόμαστε στο κτίριο της οδού Τοσίτσα διότι το θέμα όπως προκύπτει από χθεσινό δημοσίευμα παραπέμπεται στη δικαιοσύνη και στους επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης.






Αυτός είναι ο κύριος λόγος. Υπάρχει και ακόμα ένας λόγος. Μέχρι σήμερα δεν πήραμε ουσιαστική απάντηση για τις επενδύσεις παρά μόνο απειλές για προσφυγές στη δικαιοσύνη. Απειλές ότι τα ερωτήματά μας ήταν ψευδή και συκοφαντικά. Θέλουμε να ζητήσουμε συγγνώμη , ως προς ένα σημείο. Μπερδευτήκαμε με τις εταιρείες του Νομάρχη.






Διερευνώντας λοιπόν το θέμα βρήκαμε διάφορες εταιρείες με διάφορες νομικές μορφές ιδιαίτερα τα τέσσερα τελευταία χρόνια και ρωτάμε :


Υπάρχει εταιρεία Ε.ΚΑΣΣΑΡΟΥ & ΣΙΑ Ο.Ε που δραστηριοποιείται σε επιχειρήσεις?


Υπάρχει εταιρεία Ε.ΚΑΣΣΑΡΟΥ -Μ.ΚΑΧΡΙΜΑΝΗ Ο.Ε?


Υπάρχει εταιρεία ΕΛΕΝΗ ΚΑΣΣΑΡΟΥ ατομική στο Μέτσοβο που δραστηριοποιείται σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις?






Δηλαδή επιχειρήσεις που γίνανε κατά κύρια λόγο τα τελευταία χρόνια με αγορές ακινήτων εκατομμυρίων και κατασκευών επίσης εκατομμυρίων και επίσης με επιδοτήσεις εκατομμυρίων?


Ακόμη ρωτάμε υπάρχουν κι άλλες εταιρείες της οικογένειας Καχριμάνη?


Για λόγους ηθικής και διαφάνειας ο κ.Καχριμάνης οφείλει να απαντήσει.






Εδώ θυμίζω ότι ο κ.Καχριμάνης είναι Νομάρχης μέχρι σήμερα και ως Νομάρχη Ιωαννίνων τον αντιμετωπίζουμε.






Και τον ρωτάμε επίσης .


Πόσες επιδοτήσεις πήρανε αυτές οι επιχειρήσεις, και οι άλλες στις οποίες συμμετέχουν?






Όλα αυτά τα λέμε και τα ρωτάμε διότι αναδεικνύουν και αποδεικνύουν το μοντέλο διοίκησης του σημερινού Νομάρχη, του «εργατικού Νομάρχη, του ακούραστου Νομάρχη».


Μήπως τελικά με πρόσχημα ότι ξεπερνά τη γραφειοκρατία ότι εξυπηρετεί μ΄ αυτό τον τρόπο τον κόσμο, μήπως είναι εργατικός κι αποδοτικός για τις οικογενειακές του επιχειρήσεις?






Και ένα τελευταίο ερώτημα. Κατά τη θητεία ως Νομάρχης ο κύριος Καχριμάνης ασκούσε επάγγελμα?


Μας καταγγέλθηκε από συναδέρφους του ότι ο ίδιος ασκεί το επάγγελμα του Ηλεκτρολόγου Μηχανολόγου.


Είναι το ίδιο πρόσωπο με το Νομάρχη αυτό που αναφέρεται ως Αλέξανδρος Καχριμάνης Ηλεκτρολόγος Μηχανικός


Ν.Ζέρβα 53 ΑΦΜ ... τάδε Ιωάννινα?


Πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο ή για συνωνυμία? Έχει εισοδήματα από αυτή τη δραστηριότητα ή όχι ?






Ο νόμος είναι σαφής.


"Οποιαδήποτε επαγγελματική δραστηριότητα του Νομάρχη αναστέλλεται κατά τη διάρκεια άσκησης των καθηκόντων του".






Για τον Νομάρχη Ιωαννίνων δεν ισχύουν ούτε ηθικοί , ούτε νομικοί κανόνες?






ΑΠΕΙΡΟΣ ΤΟΠΟΣ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου