Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Κινήσεις πανικού από Καχριμάνη


Σε μια κίνηση εμφανές δείγμα πανικού, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία επιτίθεται στον Βαγγέλη Αργύρη, λίγη ώρα πριν τα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου, ζητώντας του να παραιτηθεί.
Η ανακοίνωση αναφέρει:
«Η «Αξιοβίωτη Ανάπτυξη Ηπείρου» καλωσορίζει τον κ. Ευάγγελο Αργύρη στο νέο, για αυτόν, χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ένας χώρος που δεν προσφέρεται και δεν επιτρέπεται να λειτουργεί με κομματικά κριτήρια, με μηχανισμούς και διαχωρισμούς πολιτών, όπως αυτά που υπηρέτησε και εφάρμοσε στην πολυετή κοινοβουλευτική του θητεία.
Στην τοπική αυτοδιοίκηση η διαφάνεια, δεν είναι μόνο διακήρυξη, αλλά γίνεται καθημερινά πράξη. Και οφείλουμε τη διαφάνεια, να μη τη ζητάμε μόνο από τους άλλους, αλλά να την εφαρμόζουμε πρώτα οι ίδιοι. Ο κ. Αλεξ. Καχριμάνης το έκανε ήδη, δίνοντας στη δημοσιότητα τα πλήρη περιουσιακά στοιχεία και τα εισοδήματά του, τα προσωπικά και της οικογένειάς του. Περιμένουμε το ίδιο και από τον κ. Αργύρη.
Στον προεκλογικό αγώνα για την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, απαιτείται πολιτικό ήθος και γενναιότητα. Προπάντων δεν επιτρέπεται η υποκρισία, από τη μία να δηλώνουμε ότι είμαστε υπέρ ενός προεκλογικού αγώνα με επιχειρήματα και αντιπαράθεση προγραμμάτων και την ίδια ώρα να μην αντιλαμβανόμαστε ότι οι πέριξ, οι κάτωθεν και οι άνωθεν ημών εξασκούνται καθημερινά σε συκοφαντίες, λίβελους, ύβρεις, θίγοντας υπολήψεις ιδιωτών, πολιτικών και υπηρεσιακών παραγόντων. Αν συμφωνούμε το ομολογούμε. Αν διαφωνούμε τους αποδοκιμάζουμε, τους αποπέμπουμε. Και από τον κ. Αργύρη, δεν είδαμε ούτε το ένα, ούτε το άλλο.
Η σημερινή πολιτική, την οποία στήριξε με την ψήφο του ο κ. Αργύρης, για πρώτη φορά έχει οδηγήσει στην Ήπειρο σε μειώσεις τιμών παραγωγών κτηνοτρόφων. Για πρώτη φορά σε μειώσεις ονομαστικών μισθών του Δημοσίου και των συντάξεων. Οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα είδαν να ανατρέπονται βίαια οι εργασιακές τους σχέσεις. H υγεία υποβαθμίζεται. Οι μικρομεσαίοι πνέουν τα λοίσθια. Πριν ένα χρόνο, ο κ. Αργύρης είχε ζητήσει την ψήφο των πολιτών για την εφαρμογή μιας άλλης πολιτικής, που δεν είχε καμία σχέση με αυτή που στήριξε τον τελευταίο χρόνο στη Βουλή.
Σήμερα το βράδυ έχει τη μεγάλη ευκαιρία: Να ζητήσει συγνώμη από τους ψηφοφόρους του και να πάρει «σφουγγάρι» για τα προηγούμενα, παραιτούμενος από την ασφάλεια που του παρέχει η βουλευτική του έδρα, ώστε να ζητήσει ξανά την ψήφο των Ηπειρωτών για να εφαρμόσει, αν εκλεγεί, μια άλλη, διαφορετική, πολιτική όπως υπόσχεται. Με τους κανόνες που επιβάλλει, έξω από κομματικές επιταγές, η Αυτοδιοίκηση και κάτω από την σκληρή πραγματικότητα του Μνημονίου και του «Καλλικράτη», για τον οποίο καθημερινά αποκαλύπτονται οι προχειρότητες με τις οποίες προωθήθηκε και εξακολουθεί να προωθείται με χαρακτηριστικό παράδειγμα το σχέδιο για τον Οργανισμό της νέας Περιφέρειας».
Ανακοίνωση - απάντηση στις δηλώσεις
του Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ
Από το Γραφείο Τύπου της «Αξιοβίωτης Ανάπτυξης Ηπείρου» εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση - απάντηση στις δηλώσεις του Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ.

Επειδή είναι φανερό ότι ο κ. Αργύρης και οι συν αυτώ βρίσκονται σε πανικό, επιστρατεύτηκε να έρθει στα Γιάννενα ο κ. Καρχιμάκης.
Δυστυχώς, αντί να ακούσουμε πολιτικό λόγο από τον Γραμματέα του κυβερνώντος κόμματος, αρκέστηκε σε μια άνευ προηγουμένου λασπολογία.
Λυπάμαι για λογαριασμό τους.
Την απάντηση και για αυτά που λένε και κυρίως για τον τρόπο που αντιμετωπίζουν την Ήπειρο θα την πάρουν από τους ίδιους τους Ηπειρώτες στις 7 Νοεμβρίο












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου