Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

Αυτο-αθωώνεται για τα «45άρια»

Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΒΛΕΠΕΙ «ΔΙΚΑΙΩΣΗ» ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ



 
 
 
 
 
 
 
Με μια απίστευτη συλλογιστική ο νομάρχης Αλέκος Καχριμάνης εκτιμά ότι το κράτος τον αθωώνει για τα περίφημα «45άρια» έργα. Την ίδια ώρα, βέβαια, στο Δικαστικό Μέγαρο της πόλης, η έρευνα για τους πολλούς πρόχειρους διαγωνισμούς (συνοπτική η διαδικασία) με το όριο των 45.000 ευρώ βρίσκεται η εξέλιξη.Στους πρόχειρους αυτούς διαγωνισμούς -κατ’ ουσία πρόκειται για απευθείας αναθέσεις- καταλογίζεται η ευθύνη για την απώλεια εσόδων του Δημοσίου, καθώς οι διαγωνισμοί αυτοί κάθε άλλο παρά εγγυώνται μεγάλες εκπτώσεις από τους αναδόχους.Για την αυτο-αθώωσή του, ουσιαστικά, ο νομάρχης επικαλείται την πρόσφατη απόφαση του υπουργείου Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, με την οποία ο προϋπολογισμός για τους πρόχειρους διαγωνισμούς ανέβηκε στα 60.000 ευρώ. Οι καταγγελίες κατά του κ. Καχριμάνη από τη νομαρχιακή αντιπολίτευση αλλά και η εισαγγελική έρευνα δεν αφορούν στο αν επιτρεπόταν να κάνει πρόχειρους διαγωνισμούς αλλά στην υπέρμετρη και προκλητική χρήση της διαδικασίας αυτής επί της θητείας του. Επιπλέον, το προεκλογικό δώρο του κ. Παπακωνσταντίνου δεν απευθύνεται αποκλειστικά στον κ. Καχριμάνη, αλλά σε όλους τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης. Η νομαρχιακή αντιπολίτευση διά του Μάκη Χατζηεφραιμίδη μιλάει πάντως εκ νέου για «βιομηχανία αναθέσεων» και θυμίζει ότι η υπόθεση διερευνάται από τη Δικαιοσύνη και τους επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης.







Για το εθνικό στάδιο


«Δικαίωση» αισθάνεται ο νομάρχης και για το κατεπείγον έργο της ανακατασκευής και αναβάθμισης του εθνικού σταδίου, επικαλούμενος απόφαση του υφυπουργού Οικονομίας Φίλιππου Σαχινίδη. Σύμφωνα με τον νομάρχη, η διαδικασία της ανάθεσης του έργου έγινε νόμιμα. Το υπουργείο εξέτασε τις διαδικασίες που αφορούσαν μόνο την ανάθεση του έργου της Νομαρχίας, με προϋπολογισμό 539.000 ευρώ, του έργου δηλαδή που χρηματοδότησε η ίδια. Χρηματοδότηση για την ανακατασκευή του γηπέδου έδωσε όμως και ο ΟΠΑΠ, 993.000 ευρώ (για πάνω από 1 εκατ. ευρώ χρειάζεται προσυμβατικός έλεγχος). Ο προϋπολογισμός συνολικά για το γήπεδο έφτασε στα 1.531.000 ευρώ. «Η νομαρχιακή αρχή, παρά τα πάσης φύσεως εμπόδια, πέτυχε να ολοκληρώσει και να παραδώσει σε χρήση το εθνικό στάδιο για τις ανάγκες του πρωταθλήματος της SuperLeague, μέσα στα ασφυκτικά χρονικά πλαίσια που υπήρχαν, προστατεύοντας την ποδοσφαιρική ομάδα της πόλης μας» τονίζει ο κ. Καχριμάνης. Ο κ. Χατζηεφραιμίδης, σε ανακοίνωσή του, διαφωνεί με την ερμηνεία της απόφασης του υφυπουργού εκ μέρους του νομάρχη. «Ο υπουργός δεν λέει ότι έγιναν νόμιμα οι αναθέσεις, αλλά ότι για λόγους δημοσίου συμφέροντος και με δεδομένο ότι είχε εκτελεσθεί το έργο, ενέκρινε την πληρωμή» τονίζει.Ο νομάρχης κλείνει την τοποθέτησή του για τα δύο ζητήματα: τα 45άρια και το εθνικό στάδιο, για τα οποία «δικαιώνεται» όπως αναφέρει ο ίδιος,ζητώντας από την αντιπολίτευση να ζητήσει συγγνώμη αλλά και από τα μέσα ενημέρωσης να αποκαταστήσουν την αλήθεια (!). Τι απαντά ο κ. Χατζηεφραιμίδης; Κατηγορεί τον νομάρχη ότι με τις ανακοινώσεις του περί «δικαίωσης» επιχειρεί να αλλάξει την ατζέντα, την ημέρα μάλιστα που ο ίδιος, ως επικεφαλής της νομαρχιακής αντιπολίτευσης, έθεσε μια σειρά από ερωτήματα για τις επενδύσεις της οικογένειας Καχριμάνη αλλά και για την επαγγελματική δραστηριότητα του νομάρχη.






Για το ταρτάν φταίει η αντιπολίτευση!


Ο ΠΑΣ Γιάννινα μπόρεσε να παίξει μπάλα, αλλά τα παιδιά που γυμνάζονται ή προπονούνται στο στάδιο κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή με κακώσεις. Κι αυτό επειδή το ταρτάν βρίσκεται σε άθλια κατάσταση. Για τη μη συντήρηση του ταρτάν, ο νομάρχης Αλέκος Καχριμάνης επιρρίπτει τις ευθύνες στην αντιπολίτευση! Στην ανακοίνωση υπενθυμίζει τη δέσμευσή του για αποκατάσταση του ταρτάν, ενώ δείχνει κατανόηση για τις διαμαρτυρίες των αθλούμενων. Η νομαρχιακή αρχή υποστηρίζει όμως ότι το έργο δεν έγινε «εξαιτίας της ανεύθυνης στάσης και της καταγγελιομανίας που υπήρξε για τα έργα στο εθνικό στάδιο για τη χρηματοδότηση, τις διαδικασίες κλπ.». Σημειωτέον ότι ούτε ένα ευρώ από τη χρηματοδότηση είτε του ΟΠΑΠ είτε της Νομαρχίας δεν προορίζονταν για άλλα έργα πέραν των εργασιών που αφορούσαν τον ΠΑΣ Γιάννινα και μόνο. Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Μάκης Χατζηεφραιμίδης τον κατηγορεί ότι δικαιολογείται και του καταλογίζει «ανικανότητα να φτιάξει το ταρτάν». «Το γνωρίζουν καλύτερα από όλους τα σωματεία και οι αθλητές: ένα μεγάλο μηδέν. Για δε τον ΠΑΣ Γιάννινα και τη μεγάλη ιστορική πορεία του, είναι φρόνιμο να μην επιχειρείται από τον κ. Καχριμάνη η πολιτική του εκμετάλλευση».






ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου