Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η άσκηση ασφαλείας στη σήραγγα Μετσόβου της Εγνατίας Οδού

Η «Εγνατία Οδός» σε συνεργασία με τη Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ιωαννίνων και με τη συμμετοχή της Τροχαίας Ιωαννίνων, του ΕΚΑΒ, της Πολιτικής Προστασίας και του αναδόχου συντήρησης και λειτουργίας του αυτοκινητόδρομου διοργάνωσαν Άσκηση Ασφαλείας στη σήραγγα Μετσόβου της Εγνατίας Οδού, τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης 26 Απριλίου 2012, από 00:15 έως 02:45.Η σήραγγα Μετσόβου μήκους 3.500 μέτρων είναι η 2η μεγαλύτερη της Εγνατίας οδού και της Ελλάδας και βρίσκεται εξ ημισείας στους Νομούς Ιωαννίνων και Τρικάλων. Η εποπτεία της σήραγγας Μετσόβου γίνεται σε 24ωρη βάση από το Κέντρο Ελέγχου Κυκλοφορίας Ανηλίου.Η άσκηση ήταν πλήρους κλίμακας και διεξήχθη υπό όσο το δυνατόν πιο ρεαλιστικές συνθήκες. Το σενάριο της άσκησης περιελάμβανε τη σύγκρουση λεωφορείου με ακινητοποιημένο επιβατικό ΙΧ, εντός της σήραγγας Μετσόβου, με αποτέλεσμα την πρόκληση πυρκαγιάς, τον τραυματισμό επιβατών στα δύο οχήματα και τον εγκλωβισμό επιβατών εντός της σήραγγας.Γενικός σκοπός της άσκησης ήταν η εξοικείωση όλων των εμπλεκόμενων Υπηρεσιών στην αντιμετώπιση οδικού συμβάντος εντός σήραγγας και η βελτίωση των διαδικασιών εντοπισμού, επικοινωνίας και διαχείρισης των έκτακτων καταστάσεων με συντονισμό των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, σε συνδυασμό με την υποστήριξη των συστημάτων ασφάλειας που παρέχει ο διαχειριστής των σηράγγων «Εγνατία Οδός Α.Ε.».Κατά το διάστημα εκτέλεσης της άσκησης η κυκλοφορία εξετράπη, με αποφάσεις των αρμόδιων Αστυνομικών Διευθύνσεων, προς εναλλακτικές διαδρομές

Δευτέρα 16 Απριλίου 2012

ΠΑΣΧΑ 2012 : ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ Ο ΤΖΑΦΕΑΣ ΣΤΟ ΜΕΤΣΟΒΟ ..!!

Μέτσοβο - the center of the word!! .. ένα χωριό,  ένας δήμος των μεγάλων ανατροπών !.. πλέον ο δημοφιλέστερος πολιτικός Άρχων στο Μέτσοβο είναι και πάλι ο πρώην δήμαρχος Μετσόβου  Κώστας Τζαφέας, ποιος θα το πίστευε οτι σε τόσο μικρο χρονικό διάστημα η παράταξη Τζαφέα θα κατάφερνε να  συντρίψει τους πάντες και τα πάντα..! έτσι η νυν δημοτική αρχή απόψε θα εμφανιστεί στην Ανάσταση με κατεβασμένα οχι μονο τα αυτιά... αλλα και τα πολιτικά σώβρακα .!..

..και αφού όπως πάντα μιλάμε πολιτικά και μόνο, ολα αυτά συμβαίνουν..!! διότι η νυν δημοτική αρχή έφερε Χρόνια πίσω ολόκληρο το Δήμο Μετσόβου  σε πολλά  ζητήματα, αφού η στασιμότητα σε αναπτυξιακά ζητήματα  είναι πλέον το σήμα κατατεθέν της,  επίσης  όμως λάβωσε ανεπανόρθωτα και  χωρίς προηγούμενο τον  Τουριστικό γόητρο του Μετσόβου..

Τσακίζει  ο Τζάφεας  χωρίς καμία αμφιβολία  απ άκρη σε άκρη  σε ολόκληρο το Δήμο Μετσόβου..  αλλά και εξω απο αυτο !.. έτσι  τώρα το Πάσχα του 2012 δικαιώνεται πανηγυρικά  μπροστά στα μάτια των συγχωριανών του  ! .. και απο την άλλη  αποδεικνύει οτι η νυν παράταξη ειναι ενα μεγάλο σκορποχώρι !...  Επίσης μαθαίνουμε οτι η νυν δημοτική αρχη χλευάζεται πολιτικά απο ολόκληρο το χωριό,αλλά ακόμα και απο τους δικούς της, και ο λόγος  ;!..  το περίσσιο αρχοντιλίκι που την διακατέχει άνευ λόγου, αλλά και η πλήρη ανικανότητα σε  διαχειριστικά και  δεκάδες αυτονόητα  ζητήματα που προκύπτουν καθημερινά καθιστούν  πλέον ..και ίσως .. σε μια απο τις χειρότερες δημοτικές αρχές που πέρασε ποτε απο Μέτσοβο.!!.

Και το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω...!!! να δείτε οτι πολύ σύντομα  .. όλοι στο Μέτσοβο θα φωνάζουν   ''γεια σου Δήμαρχε ..'' αυτόν που πραγματικά του αξίζει..  και οχι τους πολιτικούς λούστρους του περιφερειάρχη!!

metsovitis.blogspot.de

Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Σε εξέλιξη οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για τον εντοπισμό των δραστών της ληστείας στο Μέτσοβο

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αστυνομικών Αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τεσσάρων (4) αγνώστων δραστών, οι οποίοι σήμερα  τα ξημερώματα, λήστεψαν κοσμηματοπωλείο στο Μέτσοβο Ιωαννίνων. Ειδικότερα, σήμερα  στις 04.25, οι τέσσερις δράστες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και έχοντας οι δύο από αυτούς οπλισμό, αφού προηγουμένως έσπασαν με βαριοπούλα τα ρολά και την τζαμαρία του κοσμηματοπωλείου, αφαίρεσαν από την βιτρίνα χρυσά κοσμήματα μεγάλης αξίας. Οι δράστες, οι οποίοι έγιναν αντιληπτοί, λόγω ενεργοποίησης του συναγερμού από τον 57χρονο ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου, επιβιβάστηκαν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση, πυροβολώντας στον αέρα. Ο 57χρονος, πυροβόλησε και αυτός στον αέρα για εκφοβισμό, με πιστόλι που κατείχε παράνομα. Στο σημείο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο (2) κάλυκες των 9mm, τρεις (3) κάλυκες μεγάλου διαμετρήματος και μία (1) βαριοπούλα. Άμεσα κινητοποιήθηκαν δυνάμεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων προς εντοπισμό των δραστών και συγκροτήθηκαν συνεργεία ελέγχων σε πιθανούς δρόμους διαφυγής. Από τις εκτεταμένες αναζητήσεις των αστυνομικών την 09.55΄ώρα στην περιοχή της Χρυσοβίτσας Ιωαννίνων εντοπίστηκε εγκαταλειμμένο το όχημα των δραστών, το οποίο είναι μάρκας SUBARU και φέρει ξένες πινακίδες κυκλοφορίας, ενώ εκτιμάται ότι οι δράστες διέφυγαν πεζή στην ευρύτερη περιοχή. Σε βάρος του 57χρονου σχηματίζεται δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί όπλων. Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.