Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Το Μέτσοβο τίμησε τον Νίκο Παυλίδη

Την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012 στο Συνεδριακό Κέντρο «Διάσελο» του Μετσόβου έλαβε χώρα η αναγόρευση σε Επίτιμο Δημότη από τον Δήμαρχο κο Ν. Τσομπίκο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, του Καθηγητή Παθολογίας Ογκολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κου Νικολάου Παυλίδη.Την τελετή της αναγόρευσης συντόνισε η Διευθύντρια του Συνεδριακού Κέντρου Κα Έλενα Αβέρωφ. Ομιλητές ήταν ο κος Μ. Τρίτος, Καθηγητής και Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ο πρώην Δήμαρχος Μετσόβου κος K. Τζαφέας και ο νυν Δήμαρχος κος N. Τσομπίκος, ο οποίος και απένειμε την τιμητική πλακέτα της αναγόρευσης στον τιμώμενο. Επίσης, ο Δήμαρχος ανέγνωσε προσωπικά μηνύματα των κ.κ. Κ. Τασούλα (Βουλευτή Ιωαννίνων), Δ. Γεωργακοπούλου-Μπάστα (Περιφερειάρχη Ηπείρου), Χ. Μουτσόπουλου (Ομότιμου Καθηγητή Πανεπιστημίου Αθηνών) και Ε. Γείτονα (Προέδρου Εκπαιδευτηρίων «ΓΕΙΤΟΝΑ», Αθήνα), οι οποίοι λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν.Την εκδήλωση έκλεισε ο ίδιος o Καθηγητής Νικόλαος Παυλίδης ο οποίος αναφέρθηκε στην ιστορική διαδρομή της παρουσίας και προσφοράς του στο Μέτσοβο καθώς και στους δεσμούς που τον συνέδεσαν με αυτό.Την τελετή αναγόρευσης παρακολούθησαν τοπικοί παράγοντες, καθηγητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, καθώς και εξέχοντα πρόσωπα της πόλης των Ιωαννίνων και του Μετσόβου

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Δήμαρχος.. δε το 'χω και πολύ.. αμα κολλήσουμε να φέρω και την 8η Μεραρχία...

Επιδείνωση του καιρού με χιόνια σε όλο το νομό
neoiagones.gr
Στο Μέτσοβο ίσως χρειαστεί η βοήθεια του στρατού
Το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα και την περιοχή μας το τελευταίο διάστημα θα συνεχιστεί τις επόμενες μέρες. Από χθες σημειώθηκε επιδείνωση του καιρού και οι χιονοπτώσεις αναμένονταν να ...ασπρίσουν εκ νέου το λεκανοπέδιο και την πόλη των Ιωαννίνων, αλλά και τα ορεινά του νομού.
Νέα σφοδρή χιονόπτωση αναμένονταν στην περιοχή του Μετσόβου και οι προβλέψεις κάνουν λόγο για διπλάσιες ποσότητες χιονιού από τις πρόσφατες που... καταπλάκωσαν  το Μέτσοβο, το Ανήλιο και τη Μηλιά. Ο δήμος Μετσόβου ετοιμάζεται για παν ενδεχόμενο και έχει ζητήσει τη συνδρομή και του στρατού για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση.
Από το πρωί χθες.. νιφάδες χιονιού έπεφταν στην πόλη. Όπως μας ενημέρωσε ο αναπληρωτής καθηγητής Μετεωρολογίας στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Άρης Μπαρτζώκας, από το απόγευμα και κυρίως το βράδυ της Παρασκευής αναμένονταν χιονόπτωση μέσα στην πόλη (όχι τόσο σφοδρή όπως την περασμένη εβδομάδα) η οποία θα συνεχίζονταν μέχρι σήμερα το πρωί.

Η μικρή άνοδος της θερμοκρασίας προς το μεσημέρι θα μετατρέψει σε χιονόνερο ή βροχή και την Κυριακή στο λεκανοπέδιο προβλέπεται βροχή, αλλά στα ορεινά οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν.
Η θερμοκρασία θα κινείται κοντά στους 0 βαθμούς και η μέγιστη στους 5-6, ενώ οι άνεμοι θα είναι νοτιοανατολικοί.
Για τη Δευτέρα προβλέπεται ύφεση των φαινομένων, αλλά δεν θα βελτιωθεί αισθητά ο καιρός.
Διπλάσιο όγκο χιονιού.. περιμένει το Μέτσοβο
Οι προβλέψεις και από την ΕΜΥ και όπως ενημερώνει ο κ. Μπαρτζώκας για τα ορεινά και ιδίως την περιοχή του Μετσόβου δεν είναι καλές, αφού αναμένεται σφοδρή χιονόπτωση και διπλάσια ποσότητα χιονιού από αυτή που προ ημερών ... έθαψε το Μέτσοβο και τη Μηλιά.
Ο δήμαρχος Μετσόβου, Νίκος Τσομπίκος, δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για την αναμενόμενη νέα σφοδρή χιονόπτωση. Χθες τα προβλήματα από την προηγούμενη, πρωτόγνωρη χιονόπτωση ως προς τον όγκο του χιονιού, είχαν ξεπεραστεί, οι δρόμοι ήταν ανοιχτοί σε όλο το δήμο και προς τη Μηλιά, όπου το ύψος του χιονιού έφτασε το 1,8 μέτρα. Για να απομακρυνθεί το χιόνι (περίπου 7- εκατοστά στα περισσότερα σημεία) από το Μέτσοβο... επιστρατεύτηκαν φορτηγά για να το μεταφέρουν εκτός και να .. ανασάνουν οι δρόμοι και τα σπίτια, περιμένοντας το νέο...
Τα σχολεία χθες και προχθές λειτούργησαν, πλην δυο τοπικών κοινοτήτων, ενώ ο δήμος με δικά του και μισθωμένα μηχανήματα άνοιξε δρόμους προς κτηνοτροφικές μονάδες.
Τα προβλήματα στην σύνδεση με την Εγνατία, στον κόμβο, αντιμετωπίστηκαν μετά και τη διαμαρτυρία του δημάρχου και όπως μας ενημέρωσε ο κ. Τσομπίκος βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με την 8η Μεραρχία για να συνδράμει ο στρατός με μηχανήματα που διαθέτει, εφόσον κριθεί απαραίτητο από τη νέα χιονόπτωση.
Προσοχή συνιστά η Περιφέρεια
Με ανακοίνωση της η Περιφέρεια Ηπείρου συνιστά στους οδηγούς να είναι προσεκτικοί και να χρησιμοποιούν αλυσίδες αν είναι αναγκαίο να μετακινηθούν στο νομό Ιωαννίνων: «Σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, από την Παρασκευή μέχρι και την Κυριακή, αναμένεται επιδείνωση των καιρικών φαινόμενων κυρίως στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων.
Το κύριο χαρακτηριστικό θα είναι οι χιονοπτώσεις, οι οποίες θα είναι έντονες στις ημιορεινές και ορεινές περιοχές. Για το λόγο αυτό συνιστάται στους κατοίκους να είναι σε επιφυλακή και οι κινήσεις των οχημάτων να γίνονται με ιδιαίτερη προσοχή σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο, υποχρεωτικά δε με αντιολισθητικές αλυσίδες κατά τη διάρκεια των χιονοπτώσεων».

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Το ύψος του χιονιού ξεπερνά το 1,2 μέτρα στην περιοχή του Μετσόβου!

Απίστευτες εικόνες παρουσιάζει η περιοχή Μετσόβου, Μαλακασίου, Παναγιάς από το νέο κύμα χιονιά που ενέκυψε στην ορεινή περιοχή,καθώς το ύψος του χιονιού ξεπερνά το ένα μέτρο δυσχεραίνοντας την κίνηση των οχημάτων τόσο στο οδικό δίκτυο της «ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ», όσο και στην «Ε.Ο ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ-ΚΑΛΑΠΜΑΚΑΣ» αλλά και στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο.Σύμφωνα με στοιχεία η κίνηση επί της «ΕΓΝΑΤΙΑΣ» γίνεται δύσκολα και μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες ενώ στον κόμβο «ΜΑΛΑΚΑΣΙΟΥ» περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ με την παρουσία αστυνομικών ενημερώνουν τους οδηγούς αλλά και σε πολλές περιπτώσεις δεν επιτρέπουν την διέλευση βαρέων οχημάτων όπως νταλίκες κ.λ.π. Με μεγάλη δυσκολία γίνεται επίσης και η κίνηση στην Ε.Ο. Ιωαννίνων-Τρικάλων, κυρίως από τον κόμβο «ΜΑΛΑΚΑΣΙΟΥ» και μέχρι το «ΜΟΥΡΓΚΑΝΙ» ενώ στην περιοχή από το πρωί μέχρι τώρα αποχιονιστικά μηχανήματα και των τριών περιφερειών (Ηπείρου,Θεσσαλίας και Δυτικής Μακεδονίας ) επιχειρούν καθαρίζοντας το οδόστρωμα ρίχνοντας συνεχώς αλάτι καταφέρνοντας, μέχρι πριν από λίγο τουλάχιστον, να κρατήσουν τα οδικά δίκτυα ανοιχτά.

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Επιβεβαίωσαν την ανωτερότητα τους οι Μετσοβίτες αθλητές και αθλήτριες στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκι αντοχής

Επιβεβαίωσαν την ανωτερότητα τους οι Μετσοβίτες αθλητές και αθλήτριες στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκι αντοχής που πραγματοποιήθηκε στο χιονοδρομικό κέντρο Μετσόβου τις 4-5 Φεβρουαρίου 2012. Οι αθλητές του ΕΟΣ Μετσόβου ήταν πρώτοι στα 8 από 14 αγωνίσματα που πραγματοποιήθηκαν, ενώ ξεχώρισαν ιδιαίτερα οι Αγγέλης Απόστολος, Μπούμπα Μαρία και Τσουρέκας Νικόλαος που κέρδισαν από δύο χρυσά μετάλλια σε αντίστοιχα αγωνίσματα.Ο Παπάσης Απόστολος, υπεύθυνος της αγωνιστικής ομάδας χιονοδρομίας του ΕΟΣ Μετσόβου, δήλωσε: «Είναι μια από τις καλύτερες παρουσίες που είχαμε σε πανελλήνιους αγώνες σκι αντοχής. Οι αθλητές μας έκαναν για άλλη μια φορά υπερήφανους.Ευχαριστούμε όσους υποστηρίζουν υλικά και ηθικά την προσπάθεια των αθλητών μας σε τόσο δύσκολες οικονομικά εποχές.»

Ξεπέρασε το 1 μέτρο και 10 εκατοστά,το ύψος του χιονιού στο Μέτσοβο!

Ξεπέρασε το 1 μέτρο και 10 εκατοστά,το ύψος του χιονιού στο Μέτσοβο!Τα μηχανήματα του Δήμου Μετσόβου και της Περιφέρειας Ηπείρου,προσπαθούν να αποτρέψουν το ενδεχόμενο να αποκλειστεί η γραφική κωμόπολη της Ηπείρου.Πριν από λίγη ώρα στη μάχη ρίχτηκαν και ιδιωτικά μηχανήματα.Ο δρόμος στη Μηλιά έχει κλείσει από την περιοχή των Γρεβενών!Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας,στην περιοχή θα χιονίζει μέχρι και την ερχόμενη Κυριακή!

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Κόκκινος Συναγερμός στο Δήμο Μετσόβου απ την πρωτοφανή για τα χρονικά χιονόπτωση..

Σε επιφυλακή αυτη τη στιγμή όλες οι υπηρεσίες του δήμου Μετσόβου.. ο δημοτικός μηχανισμός βρίσκεται σε πρωτοφανές συναγερμό.. Ο δήμος Μετσόβου φοβάται την ενδεχόμενη  και απρόσμενη τυχόν ολιγωρία που μπορεί να προκύψει ανα πάσα στιγμή..  η οποία μπορεί  να στοίχιση τραγικά στο δήμο ..και ανεπανόρθωτα !!..έτσι για παν ενδεχόμενο..
..απο την μεγάλη εκταση που φαινεται  να παίρνει  η σημερινή πρωτοφανείς και πυκνή χιονόπτωση.. πραγματικά ο δήμος βρισκεται σε κόκκινο συναγερμό,  μαζί.. και  ολόκληρη τοπική πυροσβεστική μονάδα και αστυνομία. Ο Δήμος φοβάται να μην απολκειστουν απομακρυσμένα χωρία του δήμου,  και μετά θα χρειαστούν  ειδικές μονάδες της πολιτικής προστασίας ,αυτή τι στιγμή, το χιόνι που πέφτει ειναι πρωτοφανές και με απίστευτη πυκνότατα .. οπου  φτάνει το ενάμισι  μέτρο..!!

Επίτιμος Δημότης Μετσόβου ο Νικόλαος Παυλίδης

Tην ερχόμενη Κυριακή 12 Φεβρουαρίου και ώρα 12 το μεσημέρι ο Δήμος Μετσόβου θα ανακηρύξει σε επίτιμο Δημότη Μετσόβου τον καθηγητή Παθολογίας – Ογκολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Νικόλαο Παυλίδη. Η εκδήλωση θα γίνει στο Συνεδριακό Κέντρο Μετσόβου «Διάσελο». Θα μιλήσουν οι Μιχάλης Τρίτος καθηγητής του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας Θεσσαλονίκης, Κων. Τζαφέας πρώην Δήμαρχος Μετσόβου και νυν δημοτικός σύμβουλος και ο Δήμαρχος Μετσόβου Νίκος Τσομπίκος.