Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Ανακοίνωση για την πραγματοποίηση του ετήσιου χορού του Συλλόγου "των εν Ιωαννίνοις Μετσοβιτων"

Το Σάββατο 28-1-2012 και ωρα 9:00 μ.μ. στο CEZARIA ( Νεοκαισάρεια) ο σύλλογος των εν Ιωαννίνοις Μετσοβιτών πραγματοποιεί τον ετήσιο χορό του.Σας προσκαλούμε να διασκεδάσετε μαζί μας, με την συνοδία της ορχήστρας του Αποστόλη Μετσοβίτη.Τιμή προσκλησης 17 ευρώ.Πληροφορίες στα τηλ 26510-87202...2651032368

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

S.O.S από χωριά του Μετσόβου: το πετρέλαιο τελειώνει μέσα στη βαρυχειμωνιά..και χρήματα δεν υπάρχουν..

Μας αφανίζει η βαρυχειμωνιά λένε οι κάτοικοι..Σαν να μην έφταναν τα χαράτσια, οι μειώσεις μισθών, τα απανωτά λουκέτα, η εσωτερική μετανάστευση των νέων του δήμου Μετσόβου, προστέθηκε και αυτή η βαρυχειμωνιά,που δε λέει να κοπάσει.. Ως γνωστόν στα χωριά του δήμου το πετρέλαιο αρχίζει να σιγώ-καίει απο τα τέλη σεπτεμβρίου ακόμα και πέρα απο το Πάσχα.. Και θεωρούμε οτι πρέπει να ακουστεί και τούτο.. Μιλώντας για το Μέτσοβο  πολύ αναφέρονται σε ένα χωριό μέσα στα ''πλούτη''..μια αρκετά μεγάλη υπερβολή..αφού εκτός απο επιχειρηματίες όπου είναι μετρημένοι στα δάκτυλα..στο χωριό οι περισσότεροι ζούνε  απο αυτή την πετσοκομενη σύνταξη..αλλά και πολυ ειναι οι  μεροκαματιάρηδες όπου τον τελευταίο καιρό η αβεβαιότητα στα χωριά είναι εμφανής, ακόμα παίρνει και διαστάσεις και φόβου λόγο και της πρωτοφανούς ανεργίας, αφού δουλειές δεν υπάρχουν,  οι κάτοικοι  βιώνουν μια  πρωτόγνωρη  οικονομική ασφυξία και απόγνωση . Η ανησυχία ομως συνεχίζει να  αυξάνετε, ο κάτοικοι βιώνουν αυτήν την  βαριά βαρυχειμωνιά, και το πετρέλαιο τελειώνει,  χρήματα δεν υπάρχουν..πετρέλαιο που έχουν ακριβοπληρώσει.. Έτσι λένε οτι έχουν κάψει όλο το πετρέλαιο με αυτές τις θερμοκρασίες υπο το μηδέν, και ακόμα είμαστε στην μέση του χειμώνα. Τα χωριά του Μετσόβου ειναι πολλά και μεσα στα βουνά στα χιόνια και στο 'πολικό' ψύχος.. και οι  ανάγκες θέρμανσης σε ανθρώπους μεγάλης ηλικίας είναι το υπαριθμον ενα πρόβλημα στο δήμο αυτόν το καιρό.. Βέβαια πολλές είναι και οι διαμαρτυρίες προς το δήμαρχο Μετσόβου , οπου τους είχε τάξει οτι θα έμπαινε μπροστά στην αύξηση της τιμής του πετρελαίου, και θα έφτανε μέχρι την Αθήνα και τον πρόεδρο της δημοκρατίας για αυτό το θέμα της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης .. αλλά κάπου  ξεχάστηκε αυτή η εξαγγελία ..και σήμερα μόνο στο δημαρχείο το καλοριφέρ μπουμπουνίζει για τα καλά.!!  Πάντως εδώ στο Μέτσοβο και τα χωριά μας , το παραμύθι -ζησαν αυτοί καλά και μεις καλύτερα.. δεν θα έχει την  ίδια  κατάληξη για φέτος.. και αυτό πρέπει να ειπωθεί ως μια αθέτηση του δημάρχου , στο οτι δήλωνε οτι θα κατέβει και μέχρι την πρωτεύουσα και στα υπουργεία για αυτό το θέμα.. Αλλά μάλλον ο σημερινός δήμαρχος δεν θα εχει πολύ χρόνο για τέτοια, αφού τον έχουν πάρει σβάρνα άλλες σοβαρότερες υποθέσεις...όπως η ανάπτυξη του δήμου Μετσόβου απο ξένους επενδυτές..

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Ξεσηκωμός στο Μέτσοβο για την κατάργηση του ΙΚΑ

Η απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γ. Κουτρουμάνη να προχωρήσει στο κλείσιμο του υποκαταστήματος του ΙΚΑ στο Μέτσοβο συναντά την οργισμένη αντίδραση του δημάρχου Νίκου Τσομπίκου και του δημοτικού συμβουλίου, αφού θα σημάνει ταλαιπωρία και οικονομική επιβάρυνση των ασφαλισμένων και την κατάργηση της μοναδικής διοικητικής υπηρεσίας που έχει απομείνει στην έδρα του δήμου Μετσόβου. Πρόσφατα έκλεισε η ΔΟΥ που συγχωνεύτηκε με αυτές των Ιωαννίνων.

 Ακατανόητη απόφαση
Σε ανακοίνωση από το γραφείο του δημάρχου Μετσόβου επισημαίνεται: «Είναι κοινή πεποίθηση του συνόλου του Δημοτικού Συμβουλίου και όλων των πολιτών του Δήμου μας, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης και κομματικές ένταξης ότι η απόφασή του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης να προχωρήσει σε κλείσιμο του υποκαταστήματος του ΙΚΑ στο Μέτσοβο είναι μια απόφαση ιδιαίτερα άδικη, άστοχη και ακατανόητη. Δεν είναι δυνατόν να έχει μείνει μία μόνο διοικητική υπηρεσία στην έδρα του δήμου μας και να προωθείται η κατάργηση αυτής».Σύμφωνα με το δήμαρχο, η κατάργηση του υποκαταστήματος ΙΚΑ Μετσόβου θα δημιουργούσε τεράστια προβλήματα εξυπηρέτησης των πολιτών σε ένα Δήμο με έντονο ανάγλυφο, μεγάλες αποστάσεις μεταξύ των κοινοτήτων και ανάμεσα στην έδρα του νομού και ανεπαρκή συγκοινωνιακή σύνδεση.

Ταλαιπωρία και κόστος για τους δημότες
Όπως σημειώνει ο κ. Τσομπίκος, ο δήμος Μετσόβου είναι μια περιοχή, με απομακρυσμένους οικισμούς και είναι αδύνατον να χρειάζεται να πηγαίνουν οι κάτοικοι στα Γιάννινα για να εξυπηρετηθούν, καθώς θα πρέπει να διανύσουν τουλάχιστον 50 με 80 χιλιόμετρα.Προσθέτει ακόμη, ότι τα σημερινά δυσβάστακτα οικονομικά βάρη, και τα εμπόδια της καθημερινότητας που προστίθενται συνεχώς, καθιστούν ιδιαίτερα δυσλειτουργική την εμπορική και κοινωνική ζωή του Δήμου μας, όσο και την αγροτική - κτηνοτροφική.


Προειδοποίηση και απαίτηση για λύση
«Με αυτόν τον τρόπο η Πολιτεία αγνοεί προκλητικά την ουσιαστική εξυπηρέτηση των δημοτών και απαξιώνει τελείως το Δήμο μας, όταν μάλιστα η κεντρική εξουσία με περισσό θράσος κάνει λόγο για ανάπτυξη της υπαίθρου και του πρωτογενή τομέα», τονίζει με νόημα ο δήμαρχος και προειδοποιεί: «Δηλώνουμε απερίφραστα ότι είναι αδιαπραγμάτευτο να μην κλείσει το υποκατάστημα του ΙΚΑ στο Μέτσοβο και είναι απαίτησή μας να δοθεί άμεσα λύση, ιδιαίτερα σ' αυτές τις δύσκολες εποχές που βιώνουμε.Καλούμε τους ιθύνοντες την ύστατη στιγμή να επικρατήσει η λογική και το συμφέρον των πολιτών, όπως άλλωστε είναι χρέος τους».

ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Μια προσφορά για τον μονό ΣΕΑ Περιστερίου

Με μια και μοναδική προσφορά πραγματοποιήθηκε στις 12 Δεκεμβρίου ο διαγωνισμός της «Εγνατία οδός Α.Ε» για την ανάθεση της κατασκευής και εκμετάλλευσης του Σταθμού Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών στο Μικρό Περιστέρι και ειδικότερα στον κλάδο από Μέτσοβο προς Γιάννινα.Για τον ΣΕΑ στην άλλη πλευρά του αυτοκινητοδρόμου δεν υπάρχει εξέλιξη από πλευράς της εταιρείας, αλλά πρόσφατη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Μετσόβου κατά της δημιουργίας του, η οποία ανατρέπει παλιότερη θετική του πρώην δήμου Εγνατίας.Είναι μάλλον απίθανο να κατασκευαστεί αυτός ο δεύτερος σταθμός λόγω πολλών προβλημάτων με τις απαλλοτριώσεις και των αντιδράσεων, προς το παρόν η «Εγνατία οδός» έχει να αποφασίσει για τον σταθμό που δημοπράτησε και η μοναδική προσφορά κατατέθηκε από την εταιρεία ΑΕΓΕΚ, γνωστή από την κατασκευή της Εγνατίας και την ανάληψη της συντήρησης τμημάτων της, αλλά και του ΣΕΑ Ελευθεροχωρίου που έχει αναλάβει.


Καλή η προσφορά
Η προσφορά που έδωσε η ΑΕΓΕΚ, όπως μας ενημέρωσε ο αντιπρόεδρος και εντεταλμένος σύμβουλος της «Εγνατία οδός», Γιάννης Τσακλίδης είναι 0,80% επί των ακαθάριστων εσόδων του ΣΕΑ που παραχωρείται για 30 χρόνια.Δεν πρόκειται για υψηλή προσφορά, σε σχέση με άλλους ΣΕΑ που δόθηκε 1,6%, ωστόσο δεν είναι και μικρή, αν αναλογιστεί κανείς ότι είναι ένας μικρός ΣΕΑ, με εκτίμηση ότι δεν θα έχει ιδιαίτερη κίνηση και με τον ανάδοχο να αναλαμβάνει όλες τις εργασίες για τη διαμόρφωση και τις υποδομές.Η «Εγνατία οδός» θα σταθμίσει αν πρέπει να αναθέσει τον ΣΕΑ με την προσφορά που δόθηκε, πιθανότατα θα καλέσει για διαπραγμάτευση την εταιρεία, αλλά δεδομένου ότι δεν υπήρξε ανταγωνισμός δεν αποκλείεται να ανατεθεί στην ΑΕΓΕΚ για να αποκτήσει έναν δεύτερο, έστω μονό, ΣΕΑ η Εγνατία στην Ήπειρο.Ο πρώτος που έχει ανατεθεί βρίσκεται στο Ελευθεροχώρι Παραμυθιάς. Εκεί πρέπει να προηγηθεί έργο διαμόρφωσης που ανάθεσε η «Εγνατία οδός» για να ακολουθήσει η ανάδοχος τις εργασίες που προβλέπονται.

 «Κάναμε αυτό που κρίναμε σωστό»
Η αρνητική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Μετσόβου ενάντια στην κατασκευή ΣΕΑ στον κλάδο προς Θεσσαλονίκη, ήταν σχεδόν ομόφωνη και σύμφωνα με το δήμαρχο Νίκο Τσομπίκο, προήλθε από αίτημα κατοίκων-ιδιοκτητών οι οποίοι αρνούνται να παραχωρήσουν την έκταση και επαγγελματιών της περιοχής οι οποίοι με τη λειτουργία ΣΕΑ περιέρχονται σε δύσκολη θέση, αφού δύσκολα θα βγαίνει, από τον εκεί κόμβο, αυτοκίνητο από τον αυτοκινητόδρομο με προορισμό το Μικρό Περιστέρι.«Κάναμε αυτό που κρίναμε σωστό», τόνισε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος, προσθέτοντας ότι ήταν και αίτημα του Εμπορικού Συλλόγου, αφού στην περιοχή η οικονομική ζημιά από την λειτουργία ΣΕΑ όχι μόνο για πρατήρια καυσίμων και καφενεία ή εστιατόρια, αλλά σε άλλους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται.Ο κ. Τσομπίκος δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι το δημοτικό συμβούλιο ζητά και την μετατόπιση του ΣΕΑ που δημοπρατήθηκε κατά 300 μέτρα προς το Μέτσοβο για να μην είναι κοντά στις άλλες επιχειρήσεις της περιοχής.Για αυτόν τον ΣΕΑ οι αντιδράσεις είναι επίσης πολλές, αλλά η «Εγνατία οδός» έχει εξασφαλίσει την έκταση προ πολλού και δεν τίθεται θέμα απαλλοτριώσεων.

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Αίσιο τέλος για ορειβάτες που έπεσαν σε χαράδρα στο Περιστέρι

Επιχείρηση διάσωσης ενός 27χρονου ορειβάτη στήθηκε στις 13:00 το μεσημέρι της Κυριακής, ο οποίος, μαζί με έναν 32 φίλο του έπεσαν σε χαράδρα 400 μέτρων,στην περιοχή  βρύση Χάμαρη,στο όρος Περιστέρι!!!Το ατύχημα σημειώθηκε  επάνω από την περιοχή της Μεγάλης Γότιτσας Ιωαννίνων.Οι δύο άνδρες, μέλη του Ε.Ο.Σ Ιωαννίνων,λόγω του παγετού, έφυγαν από το μονοπάτι και κατέληξαν στη χαράδρα.Ένας εκ των ανδρών κατάφερε με τη βοήθεια των μελών του ορειβατικού συλλόγου να απεγκλωβιστεί.Ενώ για την διάσωση του δευτέρου χρειάστηκε η συνεργασία των ορειβατών με 12 άνδρες της ΕΜΑΚ.Η επιχείρηση διήρκησε περισσότερο από πέντε ώρες και λόγω του ψύχους,αλλά και του δύσβατου της περιοχής ήταν ιδιαίτερα δύσκολη, ενώ ο 27χρονος μεταφέρθηκε πριν από μισή ώρα στο νοσοκομείο και έχει σπάσει τα πλευρά του και το αριστερό του πόδι.Ο 32χρονος είναι πολύ καλά στην υγεία του και μάλιστα επέστρεψε στο χωριό Μεγάλη Γότιστα μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του Ε.Ο.Σ. Ιωαννίνων.

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Κύπελλο διάθλου στο Μέτσοβο

Μια κλάση ανώτερος ήταν ο Καραμίχας Κλεάνθης από τους υπόλοιπους αθλητές στο Κύπελλο Διάθλου που πραγματοποιήθηκε στο Μέτσοβο την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου, σε μια καταπληκτική για χιονοδρομία ημέρα, ανοίγοντας την αυλαία του εθνικού πρωταθλήματος χιονοδρομίας 2012. Ο Μετσοβίτης αθλητής δεν άφησε σε κανένα σημείο του αγώνα να αμφισβητηθεί η κλάση και η αγωνιστική ποιότητα του και τερμάτισε στην πρώτη θέση με χρόνο 21:03,9 και 2 άστοχες βολές στο αγώνισμα των 7,5 χλμ σπριντ 4:35 λεπτά μπροστά από τον Ξάνθη Κυριάκο που επέστρεψε στις διακρίσεις μετά από 6 έτη. Ο Νάκας Γεώργιος περίμενε περισσότερα από την τρίτη θέση, αλλά προδόθηκε από τις κακές βολές (χρόνος 26:17,9 και 10 άστοχες βολές). Στους έφηβους ο Αγγέλης Απόστολος επικράτησε ευκολότερα από ότι δείχνει η επίδοση του με χρόνο 24:49,2 και 7 άστοχες βολές, δεύτερος ήταν ο Νιμπήτης Ιωάννης 4 άστοχες βολές και χρόνο 24:51,6 και τρίτος ο Παπάσης Γεώργιος με χρόνο 26:38,1 (8 άστοχες βολές). Στις Νεανίδες η Τούπου Ευθυμία χωρίς να επιτύχει καμία βολή ήταν νικήτρια με χρόνο 24:20.4 απόντος και των αθλητριών του ΕΟΣ Δράμας και στους Παίδες ο Τσουρέκας Νικόλαος ήταν ο πρώτος νικητής στα 3 χλμ με χρόνο 11:08,8 και 4 άστοχες βολές.Ο αγώνας είχε την οργανωτική ποιότητα που αρμόζει σε ένα κύπελλο Ελλάδος και ικανοποίησε τους συμμετέχοντες αλλά και τους θεατές που παρακολούθησαν τον αγώνα με ενδιαφέρων.